Mitä on story coaching?

Tarinoiden matkassa

Alkusyksystä 2017 kolme kirjailijaa sattui kohtaamaan toisensa Helinä Rautavaaran museolla Espoossa. Museon uusi Leiri-näyttely kertoo yhteisöjen voimasta ja kyvystä selviytyä muuttuvassa maailmassa. Tutkimusmatkailijana ja seikkailijana Rautavaara oli osallistuja, joka tutki kohtaamiaan kulttuureita sisältä käsin. Näin hän onnistui välittämään ihmisille sellaisiakin tarinoita, jotka eivät olisi muuten tulleet kuulluiksi.

Kirjailijoina tarinankerronta on työmme ytimessä - sen me osaamme ja sitä rakastamme. Tajusimme, että Helinä Rautavaaran tavoin haluamme tehdä ihmisten tarinoita näkyväksi, antaa heille äänen ja työkalut kirjoittamiseen. Innostuimme oivalluksestamme niin paljon, että vietimme seuraavat viikot ideoimalla konseptia ja chattailemalla yömyöhälle asti siitä, mitä kaikkea tästä vielä tulee! Keksimme, että haluamme kirjailijoina tuoda jotain uutta Suomeen. 

Story coaching eli tarinankerronnan valmennus on mentorointia, jonka avulla ihmiset työstävät tarinoitaan ja lähtevät matkalle kirjoitetun tai esitetyn sanan pariin. Yhteisöllisten työpajojen lisäksi tarjoamme yksilöllistä valmennusta kirjoittamisen ja viestinnän tueksi. Meidän avullamme työporukka voi kirjoittaa oman minihistoriikkinsa, tallentaa hiljaista tietoa tai raikastaa yrityksen brändiä. Autamme myös sisällöntuotannossa esimerkiksi kotisivuille tai järjestön lehteen.

Kirjailijamme ovat vahvoja kirjoittamisen ammattilaisia. Kaikilla on vankka kokemus työpajatoiminnasta sekä työyhteisöjen, harrastuspiirien ja erityisryhmien kouluttamisesta.

Ulkoinen brändi syntyy sisäisestä kertomuksesta. Se ei ole julkisivun päälle liimattu mainos eikä nokkela slogan. Aidot tarinat syntyvät jaetuista kokemuksista ja hiljaisesta tiedosta, yhteisestä tekemisen meiningistä. Porukalla rakennettu tarina koskettaa kuulijaa.